Sos tatarski
Przygotowanie: 15 minut

Opublikowano: 20.03.2005, 14:29
Reklama
Składniki na małą miseczkę
Reklama
- 2 ogórki kiszone
- 5 dag marynowanych grzybów, najlepiej prawdziwków
- 2 jajka na twardo
- 10 dag majonezu
- 2 łyżki jogurtu lub śmietany
- sól, pieprz, cukier
Reklama
Ogórki i jajka obrać, posiekać razem z grzybami. Dodać majonez i jogurt, wymieszać.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem (jeżeli sos wyjdzie zbyt gęsty, dodać kilka łyżek marynaty z grzybów).
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
04.03.2014, 09:42
20.01.2023, 12:13
13.03.2024, 07:00
Historie
„Teściowa w Wielkanoc wykrzyczała mi w twarz, że obraziłam Pana Boga. Przez głupotę zrobiła ze mnie bezbożnicę”
17.04.2025, 11:30
Styl życia
Sosy do grilla: najlepsze propozycje na pikantne dipy do mięs i do soczystej karkówki z grilla [PRZEPISY]
06.06.2021, 06:06
Kuchnia
Co przygotować na Wielkanoc? Podpowiadamy, jakie wielkanocne potrawy powinny znaleźć się na stole, żeby było smacznie i z tradycją
01.04.2022, 13:30
Historie
„Zamiast na wielkanocny obiad, trafiłem na rodzinną dramę. Hiszpańska telenowela to nic przy tym, co działo się przy stole”
14.04.2025, 19:15
22.11.2022, 11:10
Rodzina
Śniadanie wielkanocne dla dzieci: jakie dania i potrawy wielkanocne przygotować dla dzieci, żeby nie marudziły nam przy świątecznym stole?
05.04.2022, 12:17
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa