Sos holenderski
Przygotowanie: 30 minut
Porcja: 380 kcal

Opublikowano: 18.03.2005, 22:55
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 4 żółtka
- 2-3 łyżki octu winnego
- sok z cytryny
- 20 dag masła
- sól, biały pieprz, gałka muszkatołowa
Żółtka wymieszać w rondelku z octem winnym i szczyptą soli. Masło pokroić na kawałeczki.
Garnuszek z żółtkami wstawić do większego garnka z gorącą wodą i podgrzewać mieszając, aż żółtka zgęstnieją.
Mieszając dodawać stopniowo kawałeczki masła. Sos przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Reklama
Podawać do szparagów, gotowanej ryby i kalafiorów.
Reklama
Reklama
Reklama
Ludzie
W tej rodzinie królewskiej zazwyczaj rządzą kobiety. Co dzisiaj słychać u holenderskich royalsów?
09.09.2021, 21:46
20.04.2021, 11:02
Kuchnia
Sezon na szparagi: jak przyrządzić szparagi, aby nie straciły koloru i smaku? Jakich szparagów nie kupować i jak zrobić je na 3 sposoby? [PRZEPISY]
20.04.2022, 10:45
Gwiazdy
Księżniczka Amalia z Holandii może poślubić kobietę i nie stracić prawa do tronu. Szykuje się sensacja na holenderskim dworze?
13.10.2021, 17:15
22.11.2022, 11:10
Społeczeństwo
Holenderskie miasto kończy przyjaźń z Puławami. "Strefy wolne od LGBT" powodem do wstydu.
16.07.2020, 10:30
Pielęgnacja
Ten punktowy eliksir błyskawicznie usuwa pryszcze i ma naturalny skład. Kosmetyczne SOS na wakacje
22.06.2022, 15:23
17.12.2020, 10:30
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa