Reklama

Porcja: 213 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 8 porcji:

Reklama
  • 6 filetów śledziowych
  • 3 łyżki musztardy miodowej
  • łyżka musztardy francuskiej
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżka miodu
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • pieprz
Reklama

Filety śledziowe zalać zimną wodą. Odstawić na 2 godziny. Musztardę miodową starannie wymieszać z musztardą francuską, olejem, miodem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Śledzie opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki. Wymieszać dokładnie z sosem musztardowym, zakryć i odstawić do lodówki minimum na 24 godziny.

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...