Śledzie w buraczkach
Śledzie z buraczkami, coś nowego! Mniam!

6–8 filetów śledzi matiasów
3 liście laurowe
4 goździki
po 4 ziarna ziela angielskiego, pieprzu i jałowca
łyżka cukru
łyżeczka soli
1/2 szklanki octu
2 cebule
3–4 ugotowane buraki
250 ml majonezu
szczypior
[adsense]
Filety opłucz i osusz, pokrój na porcje i ułóż w słoju. Liście, goździki, ziarna ziela, pieprzu i jałowca oraz cukier i sól zagotuj w szklance wody z dodatkiem octu. Przestudź, przecedź, zalej śledzie wraz z pociętą w półplasterki cebulą, wstaw na noc do lodówki. Buraki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W szklanej salaterce ułóż warstwami: majonez, śledzie z cebulą, buraki, majonez itd., aż do wyczerpania składników. Wierzch udekoruj szczypiorem.
Polecane
„Żona nasłuchała się bredni w telewizji i chciała zmienić nasze życie o 180 stopni. Nie pozwolę, by puściła nas z torbami”
„Pierwszej gwiazdki wypatruję w samotności. Nie mam rodziny, więc wigilijny barszcz doprawiam słonymi łzami”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa