Skrzydełka kurze w miodzie
Przygotowanie 50 min, kaloryczność 290 kcal, dla 4 osób

SKŁADNIKI:
- 8–12 skrzydełek kurzych
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki miodu
- olej
- 100 ml bulionu drobiowego z kostki
- 1/2 łyżki imbiru w proszku
- 4 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- 2 cytryny
- natka pietruszki
Skrzydełka opłucz, ułóż w rondlu, zalej zimną wodą (aby tylko je przykryła), zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 min. Wodę odlej, skrzydełka osusz. Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Miód przesmaż w rondlu na łyżeczce oleju, włóż skrzydełka, zalej bulionem, dodaj czosnek, imbir, sos sojowy, wino, dokładnie wymieszaj. Duś na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 min. Przez ostatnich 10 min często potrząsaj rondlem, aby sos dobrze oblepił skrzydełka, a potrawa się nie przypaliła. Podawaj z plasterkami cytryny, udekoruj listkami natki.
Polecane
„Dla własnego syna stałem się obcym człowiekiem. Nasze relacje, niczym stary kufer z pamiątkami, przykrył kurz"
„Zatrudniłem gosposię, która wyglądała na uczciwą. Z czasem z domu zaczęło znikać coś więcej niż kurz”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa