Serowe oponki
Przygotowanie: 30 minut
Sztuka: 245 kcal

Składniki na 16 sztuk
● 1/2 kg twarogu
● 2 i 1/2 szklanki mąki
● 10 dag margaryny (1/2 kostki)
● 3 jajka
● opakowanie cukru wanilinowego
● 1 i 1/2 łyżeczki spirytusu lub octu
● łyżeczka sody oczyszczonej
● smalec lub olej do smażenia
● szklanka cukru pudru
● 2 łyżki soku z cytryny
Margarynę posiekać z twarogiem i mąką, wbić jajka, dodać cukier wanilinowy, sodę i spirytus, zagnieść gładkie ciasto.
Ciasto cienko rozwałkować, szklanką wyciąć krążki. W środku każdego wyciąć dziurkę (np. kieliszkiem lub zakrętką od butelki).
Smalec lub olej rozgrzać w garnku, partiami smażyć oponki z obu stron na rumiano. Osączyć.
Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym i niewielką ilością wody, polać oponki.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa