Sernik domowy
PRZYGOTOWANIE: 25 min
PIECZENIE: 50 min
KALORYCZNOŚĆ: 480 kcal
Dla 6 osób

Opublikowano: 27.10.2008, 12:38
Reklama
SKŁADNIKI:
- 8 jajek
- 40 dag cukru pudru
- kilogram sera trzykrotnie mielonego
- 1/2 kostki masła
- 3 dag mąki ziemniaczanej
- aromat migdałowy
- 10 dag rodzynek
- po 5 dag smażonej skórki pomarańczowej oraz suszonych moreli
- cukier puder do posypania
Reklama
Zółtka utrzyj z cukrem pudrem, zmiksuj z serem, roztopionym masłem, mąką ziemniaczaną i aromatem migdałowym. Delikatnie połącz z pianą z 7 białek. Na końcu dodaj rodzynki, skórkę pomarańczową i pokrojone morele, wymieszaj. Masę serową przełóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy, wierzch posmaruj białkiem. Piecz 50 min w temp. 180°C. Ostudzony posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Siostra pochwaliła się, że szwagier zasiał w niej kolejne nasionko. Nie wiedziała, że to ogłoszenie złamało mi serce”
05.06.2025, 13:15
Historie
„W Dzień Matki byłam sama jak palec. Przygotowałam obiad i upiekłam sernik, a moje dzieci zapomniały o moim istnieniu”
12.05.2025, 18:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa