Schab faszerowany
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: ok. 1 godz
Porcja: 400 kcal

SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
- 1 i 1/2 kg schabu środkowego
- 4 długie parówki
- 4 plastry żółtego sera
- po 1/2 strąka żółtej i czerwonej papryki
- majeranek
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Długim ostrym nożem wyciąć w schabie głęboką kieszeń. Mięso natrzeć czosnkiem, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Parówki obrać z plastikowych osłonek, zawinąć je ciasno w plastry żółtego sera. Obie papryki umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paski. Parówki i paprykę wsunąć w kieszeń schabu. Mięso spiąć lub zasznurować, posypać majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową, piec około 1 godz. w temperaturze 200 st. C, podlewając co jakiś czas wodą.
Polecane
„Teściowa w Wielkanoc wykrzyczała mi w twarz, że obraziłam Pana Boga. Przez głupotę zrobiła ze mnie bezbożnicę”
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
Co przygotować na Wielkanoc? Podpowiadamy, jakie wielkanocne potrawy powinny znaleźć się na stole, żeby było smacznie i z tradycją
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa