Ryba zapiekana z pomidorami
Ryba nie gości na naszych stołach zbyt często. A szkoda. Oto przepis na zapiekankę z rybą.

- Claudia
Porcja: 460 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Na 4 porcje
- 800 g filetów z dorsza
- łyżka masła
- cytryna
- 3–4 dojrzałe pomidory
- duża cebula
- łyżka ostrej papryki
- 2–3 gałązki świeżego tymianku
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Rybę opłukać, osączyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć kawałki ryby. Cytrynę sparzyć. Pomidory umyć. Razem z cytryną pokroić w plastry. Cebulę obrać, pociąć w krążki. Na rybie ułożyć plastry cytryny, na nich plastry cebuli, a na wierzchu pomidory. Oprószyć solą, pieprzem, papryką i posiekanym drobno tymiankiem. Na koniec skropić oliwą i piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać na gorąco, z bagietką.
Polecane
Mężczyzna Ryby to największy romantyk ze wszystkich znaków zodiaku. Przekonaj się jak go zdobyć
Zaskocz zodiakalne Ryby. Te urodzinowe życzenia podkreślą ich romantyczną duszę i wyjątkową wrażliwość
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa