Rosół z kluseczkami
Czas przygotowania 25 min
Porcja 120 kcal

Opublikowano: 20.11.2007, 12:50
Reklama
Na 6 porcji:
Reklama
- opakowanie mrożonego rosołu z kluseczkami
- duże udko kurczaka
- duża cebula
- sól
- pieprz w ziarnach
- ziele angielskie
- liść laurowy
- suszony grzyb
- natka lub świeży koperek
Reklama
Udko kurczaka umyj, zalej w garnku 2 l wody, zagotuj i zszumuj. Gotuj 15 min. Cebulę obierz, przekrój, opiecz na teflonowej patelni. Do garnka z udkiem kurczaka dodaj zamrożony rosół z kluseczkami, ziele angielskie, ziarna pieprzu, liść laurowy, opieczoną cebulę i suszony grzyb, gotuj według przepisu. Wyjmij udko i cebulę. Mięso obierz ze skóry i kości, rozdrobnij, dodaj do rosołu, zagotuj, jeśli trzeba - posól. Rosół podawaj gorący, posypany natką lub koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...