Roladki cielęce z rokpolem
Przygotowanie: 20 minut
Duszenie: 20 minut
Porcja: 170 kcal

Opublikowano: 30.03.2005, 12:41
Reklama
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI
Reklama
- 8 plastrów cielęciny (po 6 dag)
- 8 plastrów szynki wędzonej
- 5 dag sera rokpol
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki oleju
- szklanka bulionu wołowego
- 2 pomidory
- łyżka masła
- 3 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Reklama
Plastry mięsa lekko rozbić, posolić, na każdym położyć po plastrze szynki. Ser pokruszyć, łyżkę odłożyć, resztą posypać szynkę. Posypać szczypiorkiem, zwinąć, związać.
W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso. Wlać bulion, dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, przesmażyć na maśle.
Mięso wyjąć, sos gotować 5 minut, wymieszać ze śmietaną, pomidorami i odłożonym serem. Podgrzać, ale nie gotować. Przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać roladki.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Historie
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
27.04.2025, 15:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa