Rolada z cielęciny z bakaliami
Przepis na cielęcinę z bakaliami. Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 120 kcal, dla 6 osób

● 1,5 kg cielęciny na pieczeń
● sól
● pieprz
● 10 dag suszonych śliwek
● 10 dag rodzynek
● 5 dag niesolonych orzeszków ziemnych
● 2 łyżki masła
Cielęcinę opłucz, dokładnie osusz papierowymi ręcznikami, natrzyj solą i pieprzem. Zawiń w folię, pozostaw na noc w chłodnym miejscu. Śliwki i rodzynki sparz, osącz na sicie. Ostrym nożem przekrój mięso tak, aby powstał duży, płaski płat. Na jego środku ułóż osączone śliwki, rodzynki i orzeszki. Zwiń mięso w roladę, dokładnie obwiąż nicią. Obsmaż mięso na maśle ze wszystkich stron. Następnie przełóż je do formy, podlej kilkoma łyżkami wody. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 1700C. Często podlewaj sosem spod pieczeni. Podawaj w plastrach.
Polecane
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Mogłam ćwiczyć pelikany z hantlami, a nie wygibasy z trenerem. Nie ja jedna muszę się pożegnać z płaskim brzuchem”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa