Risotto jarskie
Przygotowanie: 40 minut
Porcja: 410 kcal

Na 4 porcje
- 1 i 1/2 szklanki ryżu
- 1/2 kg mrożonej włoszczyzny
- 25 dag mrożonej fasolki szparagowej
- średni por
- mała cukinia
- cebula
- 5 dag startego parmezanu
- 2 kostki Rosołu drobiowo-grzybowego Kogutek WINIARY
- 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Kostki rosołowe rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody. Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Por oczyścić, umyć, białą część pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, przesmażyć cukinię i por. Dodać zamrożoną włoszczyznę, wlać 1/2 szklanki bulionu, dusić 10 minut.
Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować do miękkości, osączyć na sicie. Cebulę obrać i posiekać.
W rondlu rozgrzać resztę oleju, zeszklić cebulę. Wsypać ryż, mieszając smażyć. Gdy ziarna staną się szkliste, zmniejszyć ogień. Wlewać po kilka łyżek bulionu i gotować, aż ryż wchłonie płyn (ok. 15 minut).
Ryż wymieszać z przygotowanymi warzywami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać startym parmezanem.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa