Racuchy owsiane
Przepis na racuchy owsiane. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność 160 kcal.

● 1/2 szklanki płatków owsianych
● 2 łyżki mąki pszennej
● łyżka cukru pudru
● szczypta soli
● 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
● szklanka kefiru
● olej do smażenia
● cukier puder i cukier waniliowy do posypania
● ulubione konfitury
Płatki owsiane wsyp do miski, dodaj mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Zalej wszystko kefirem, dokładnie wymieszaj masę i odstaw pod przykryciem na 15 min, aby płatki napęczniały. Na patelni rozgrzej olej, kładź na nim łyżką porcje ciasta, formując niewielkie placki. Smaż je z obu stron na rumiano. Wykładaj na papierowe ręczniki, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj gorące, posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i ulubionymi konfiturami.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa