Pyzy z mięsem
Przepis na pyzy z mięsem. Przygotowanie: 50 min, kaloryczność 210 kcal, dla 4 osób

● 1 kg ziemniaków
● 4 łyżki mąki
● 3 jajka
● sól
● 2 cebule
● łyżka masła
● gotowana wołowina
● 1–2 łyżki tartej bułki
● pieprz
● kminek
Ziemniaki umyj, obierz. Połowę ugotuj, ostudź, rozgnieć widelcem. Resztę zetrzyj na drobnej tarce, odciśnij. Wymieszaj z ugotowanymi. Dodaj mąkę, 2 jajka, szczyptę soli, zagnieć ciasto. Cebule obierz i posiekaj, przesmaż na maśle, wymieszaj ze zmieloną wołowiną. Dodaj tartą bułkę i jajko, przypraw do smaku. Wyrób masę. Z ciasta formuj placuszki, na środku każdego połóż porcję farszu, ulep małe pyzy. Gotuj w osolonym wrzątku, 5 min od wypłynięcia. Podawaj z cebulką podsmażoną na maśle i surówka, np. z marchwi i jabłka.
Polecane
„Wnuki przestały mnie odwiedzać, bo nie mam Wi-Fi i nie daję kieszonkowego. Od tego zależy miłości do babci”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa