Pulpety na szpinaku
Przygotowanie: 40 min, kaloryczność 220 kcal, dla 4 osób

● cebula
● 2 łyżki masła
● 50 dag mięsa mieszanego mielonego
● po 3 łyżki świeżego lubczyku, majeranku i oregano
● 2 jajka
● sól
● pieprz
● 2 kostki bulionu mięsnego
● 2 garście liści młodego szpinaku
● 2 ząbki czosnku
● gałka muszkatołowa
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Wymieszaj z mięsem, posiekanymi ziołami, jajkami oraz solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrób. Formuj nieduże pulpety. Kostki bulionowe rozpuść w 1,5 l wody, zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 5 min. Wyjmuj łyżką cedzakową. Szpinak zblanszuj, podsmaż na reszcie masła z posiekanym czosnkiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pulpety podawaj na szpinaku, posypane oregano.
Polecane
„Córka na przyjęciu będzie księżniczką w bielutkiej bezie. Kreacja na komunię ma być jak na wesele, a nie na pogrzeb”
„Koleżanki polują na pamiątki na Bali, a ja na promocje w dyskoncie. Nie stać mnie nawet na tani pensjonat w Mielnie”
Horoskop na jutro 6 grudnia 2024 dla Strzelca. Szansa na pozytywne zmiany jest na horyzoncie
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa