Pulpeciki z sosem miętowym
Dla fanek pulpetów i smaku mięty. Na lekki obiad.

●2 świeże kajzerki
●40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
●2 łyżki posiekanej natki
●łyżka musztardy
●2 jajka
●sól
●pieprz
●olej do głębokiego smażenia
SOS:
●20 listków świeżej mięty
●2 łyżki soku z cytryny
●10 dag gęstego jogurtu (greckiego)
●sól
[adsense]
Kajzerki rozdrobnij i zmiel. Mięso połącz z bułką, posiekana natką, musztardą, jajkami. Przypraw solą i pieprzem, wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej okrągłe kotleciki, smaż na rumiano w głębokim oleju. Sos: miętę opłucz, osusz, posiekaj i razem z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu, dokładnie wymieszaj, posól do smaku. Kotleciki podawaj na gorąco, z sosem jogurtowo-miętowym.
Polecane
„Z romantycznego wyjazdu wróciłam z płaczem. Animatorka zamiast dzieci, zabawiała mojego ukochanego”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa