Reklama

●2 świeże kajzerki
●40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
●2 łyżki posiekanej natki
●łyżka musztardy
●2 jajka
●sól
●pieprz
●olej do głębokiego smażenia
SOS:
●20 listków świeżej mięty
●2 łyżki soku z cytryny
●10 dag gęstego jogurtu (greckiego)
●sól
[adsense]
Kajzerki rozdrobnij i zmiel. Mięso połącz z bułką, posiekana natką, musztardą, jajkami. Przypraw solą i pieprzem, wyrób na jednolitą masę. Uformuj z niej okrągłe kotleciki, smaż na rumiano w głębokim oleju. Sos: miętę opłucz, osusz, posiekaj i razem z sokiem z cytryny dodaj do jogurtu, dokładnie wymieszaj, posól do smaku. Kotleciki podawaj na gorąco, z sosem jogurtowo-miętowym.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama