Pudding ziemniaczany
Czas przygotowania: 20 minut
Czas zapiekania: 45 minut
Kaloryczność: 320 kcal
Ilość porcji: 6

Opublikowano: 12.10.2008, 13:44
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 60 dag ziemniaków
- 20 dag filetów z dorsza
- szklanka mleka
- szklanka śmietany
- 10 dag tartej goudy
- łyżka masła
- gałka muszkatołowa
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Reklama
Etapy przygotowania
Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki. Oprószyć solą i odstawić na około 10 minut. Dno i brzegi żaroodpornego naczynia posmarować masłem i natrzeć czosnkiem, posolić.
Dorsza podzielić na małe kawałki. Ziemniaki osączyć, osuszyć i włożyć do naczynia razem z kawałkami ryby.
Posypać utartym serem, oprószyć gałką muszkatołową i pieprzem. Zalać wrzącym mlekiem. Całość polać śmietaną.
Pudding zapiekać 40–45 minut w temperaturze 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Kuchnia
Wegańskie desery, które nie mają sobie równych! 5 absolutnie wyjątkowych przepisów (nie tylko) dla wegan
09.07.2022, 08:45
Kuchnia
Przepisy na święta: Kucharz Elżbiety II zdradził legendarny przepis na bożonarodzeniowy pudding. Kilka składników i poczujesz się jak królowa!
25.11.2020, 14:41
14.02.2018, 16:33
03.07.2020, 03:21
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa