Pucharek owocowy
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 200 kcal

Opublikowano: 20.03.2005, 16:36
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 1/2 kg truskawek
- mała cytryna
- 3 łyżki cukru pudru
- 2 banany
- 4 kulki lodów owocowych (np. cytrynowych)
Reklama
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić w ćwiartki. Cytrynę umyć w gorącej wodzie, osuszyć i cienko obrać ze skórki. Skórkę pokroić w cienkie paski.
Z cytryny wycisnąć sok, zagotować z cukrem pudrem, 5 łyżkami wody i skórką z cytryny.
Banany obrać, pokroić na niezbyt cienkie plasterki. Truskawki i banany zalać gorącym syropem, odłożyć na 10 minut.
Owoce w syropie nałożyć do 4 pucharków. Na wierzchu położyć po kulce lodów.
Reklama
Reklama
Reklama
21.02.2020, 08:08
05.04.2020, 09:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa