Pstrągi w winie z anyżem
Przygotowanie: 45 min, kaloryczność 140 kcal, dla 4 osób

SKŁADNIKI:
- 4 średnie sprawione pstrągi
- włoszczyzna (bez kapusty)
- 2 torebki ryżu jaśminowego
- szklanka czerwonego wytrawnego wina
- łyżka octu
- sól
- 1/2 łyżeczki chili
- łyżeczka nasion kolendry
- 2 gwiazdki anyżu
- kawałek imbiru (1 cm)
- 2 łyżki masła
- 1/2 cytryny
Pstrągi umyj i osusz. Obierz włoszczyznę. Torebki z ryżem włóż do garnka z wrzątkiem, ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do głębokiego garnka wlej 2 szklanki wody i czerwone wino, dodaj ocet, sól, chili, zmiażdżoną kolendrę, rozdrobniony anyż, starty na drobnej tarce imbir i pokrojone warzywa. Gotuj 10 min, zdejmij garnek z ognia, włóż oczyszczone pstrągi. Ponownie postaw garnek na ogniu i wolno gotuj 30 min (płyn nie może wrzeć!). Następnie ostrożnie łyżką cedzakową wyjmij ryby, posmaruj masłem, ułóż na półmisku, polej sosem z duszenia. Obok ułóż gotowany ryż, udekoruj cząstkami cytryny.
Polecane
„Nigdy nie byłem dobrym ojcem, ale w końcu przyszedł czas próby. Odkupienie win kosztowało mnie 100 tysięcy”
„Gdy utknęłam z Tomkiem w windzie, obudziła się w nas dzika namiętność. To było jak w zakazanych filmach”
„Nigdy nie byłem dobrym ojcem, ale w końcu przyszedł czas próby. Odkupienie win kosztowało mnie 100 tysięcy”
„Gdy utknęłam z Tomkiem w windzie, obudziła się w nas dzika namiętność. To było jak w zakazanych filmach”
„Trumna ledwo spoczęła w ziemi, a my już dzieliliśmy spadek. Matka w testamencie zadrwiła z nas zza grobu”
„W starym pudle z listami odkryłam sekret teściowej. Okłamywała rodzinę przez lata, aż wszystko legło w gruzach”
„Z romantycznego wyjazdu we dwoje, wróciliśmy w trójkę. Niewinne nasionko przerodziło się w ziarno niezgody”
„Wakacje w Portugalii skończyły się z wielkim hukiem. Tajemnicza koperta uświadomiła mi, z jakim dwulicowym łotrem żyję”
„Mój mąż to z zawodu kanapowiec, a z zamiłowania bałaganiarz. Mam na niego sprytny plan z teściową w roli głównej”
Martyna Wojciechowska i Przemysław Kossakowski są już po rozwodzie. Zapadł wyrok z orzeczeniem o winie
„Zakochałam się bez pamięci, a potem wyłam w poduszkę z rozpaczy. Chłop z Mazur potraktował mnie jak zabaweczkę”
„Do Dubaju pojechałam z mężem, a wróciłam z pozwem rozwodowym. Wymarzone wakacje zmieniły się w tani melodramat”
„Mąż z emigracji wrócił w dębowej trumnie. Zostałam sama z wysokim kredytem i nasionkiem kiełkującym pod sercem”
„Teściowa nie była jak z typowych polskich kawałów. Wolałabym wścibską jędzę, niż to, co dostałam w pakiecie z mężem”
„W altanie z młodym ogrodnikiem rozkwitłam jak wiosenny kwiat. Ile mogłam się nudzić w małżeństwie?”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa