Pstrąg na słodko
Czas przygotowania 30 min
Porcja 190 kcal

Na 4 porcje:
- 4 pstrągi
- 4 ziemniaki
- 12 suszonych śliwek
- 2 łyżki rodzynek
- łyżka chrzanu
- 1/2 szklanki śmietany
- 2 cytryny
- sól
- pieprz
- oliwa
- gałązki tymianku
Ziemniaki obierz, osusz, pokrój na plastry. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, skrop oliwą, posól, popieprz, piecz 15 min w temp. 240°C. Oskrobane pstrągi umyj, osusz, ponacinaj skórę w odstępach 1-2 cm. Ryby posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki tymianku i półplasterki cytryny. Ułóż na natłuszczonej blasze, wokół ryb ułóż śliwki i rodzynki. Piecz 15 min w temp. 240°C.
Przygotuj sos: śmietanę wymieszaj z chrzanem, przypraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj pstrągi gorące, z pieczonymi ziemniakami i śliwkami. Osobno podaj sos.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa