Pstrąg faszerowany
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 170 kcal, dla 2 osób

● 2 sprawione pstrągi
● sok z cytryny
● sól
● pieprz
● 2 łyżki masła
● cebula
● 15 dag pieczarek
● 2 łyżki startego żółtego sera
● 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
● łyżka gorczycy
● świeża bazylia
Pstrągi umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, posól, popieprz, odstaw na 15 min. Na łyżce masła zrumień posiekaną cebulę, dodaj plastry pieczarek, podsmaż. Wymieszaj z żółtym serem, kaszą gryczaną i gorczycą, przypraw do smaku. Farszem napełnij ryby, zepnij wykałaczkmi. Ułóż je na natłuszczonej folii aluminiowej, na wierzchu połóż listki bazylii i po kawałku masła, zawiń luźno. Piecz ok. 20 min w 180°C..
Polecane
Sennik pociąg: sprawdź znaczenie snu o pociągu. We śnie czekasz czy spóźniasz się na pociąg?
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa