Poncz pomarańczowy
Przygotowanie: 30 min
Dla 6 osób

- Naj
Opublikowano: 28.11.2008, 11:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 4 torebki herbaty owocowej o smaku dzikiej róży
- szklanka rumu
- 1/2 cytryny
- 1/2 limonki
- 1/2 grejpfruta
- 1/2 pomarańczy
- łyżka cukru
- listki świeżej mięty
- kostki lodu
Reklama
Herbaty zalej posłodzonym wrzątkiem, odstaw do ostygnięcia. Zaparzoną i ostudzoną herbatę przelej do głebokiej salaterki. Dodaj 2 szklanki zimnej przegotowanej wody i szklankę rumu. Owoce dokładnie umyj, pokrój w plastry, wrzuć do dzbanka. Dodaj cukier, listki świeżej mięty i lód.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...