Pomidory w kruchych babeczkach
Przygotowanie: 30 minut
Sztuka: 280 kcal

Opublikowano: 17.03.2005, 16:07
Reklama
SKŁADNIKI NA 10 SZTUK
Reklama
- 10 gotowych kruchych babeczek
- 5 dojrzałych pomidorów
- 10 dag mozzarelli
- 5 łyżek serka ricotta
- kilka gałązek bazylii
- kilka galązek oregano
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka octu winnego
- sól, pieprz
Reklama
Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pesteczki. Miąższ pokroić w małą kostkę. Mozzarellę osączyć, drobno pokroić.
Zioła opłukać, otrzepać z wody, listki oderwać od gałązek. Bazylię pokroić, kilka listków odłożyć do dekoracji.
Ocet utrzeć ze szczyptą soli i pieprzu oraz oliwą. Pomidory, mozzarellę i zioła polać sosem, wymieszać.
Dno każdej babeczki posmarować cienką warstwą ricotty. Nałożyć sałatkę pomidorową, babeczki ozdobić bazylią. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Naturalny nawóz mojej sąsiadki działa na jej pomidory i moje nerwy. Jej złota proporcja to 1:1 odoru i obrzydliwości”
18.05.2025, 11:30
Historie
„Codziennie przychodził do sklepu i badał każdego pomidora. Myślałam, że jest nieśmiały, a okazał się prawdziwym bohaterem”
12.05.2023, 17:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa