Pomidory faszerowane serem i kiełbasą
Łatwy przepis na smaczną przekąskę. Farsz z żółtego sera i kiełbasy i majonezu.

8 dużych pomidorów
15 dag kiełbasy
1 łyżka oleju
1/2 puszki groszku
15 dag żółtego ostrego sera
2–3 łyżki majonezu
sól lpieprz
listki bazylii
[adsense]
Pomidory umyj, osusz i zetnij wierzchy na wysokości około 1 cm. Ostrą łyżeczką delikatnie, aby nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ. Pomidory połóż na talerzu, wydrążoną częścią do dołu, aby spłynął sok (to ważne, gdyż farsz nasączony sokiem z pomidora jest wodnisty i niesmaczny). Kiełbasę pokrój w półplasterki, podsmaż na łyżce oleju. Dodaj odsączony groszek i starty na tarce o dużych oczkach ser oraz posiekany miąższ pomidorów. Masę wymieszaj z majonezem, przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Farszem napełnij wnętrza pomidorów, przykryj wieczkami, udekoruj bazylią.
Polecane
„Naturalny nawóz mojej sąsiadki działa na jej pomidory i moje nerwy. Jej złota proporcja to 1:1 odoru i obrzydliwości”
„Przyjęcie komunijne mojej córki przerwał swąd grillowanej kiełbasy. Nie wybaczę sąsiadom tego, jak nas potraktowali”
„Naturalny nawóz mojej sąsiadki działa na jej pomidory i moje nerwy. Jej złota proporcja to 1:1 odoru i obrzydliwości”
„Przyjęcie komunijne mojej córki przerwał swąd grillowanej kiełbasy. Nie wybaczę sąsiadom tego, jak nas potraktowali”
„Przyszedł nieproszony na grilla i błagał o wybaczenie. Smród jego kłamstw przyćmił nawet zapach spalonej kiełbasy”
„Na Wielkanoc odmówiłam żurku z kiełbasą z babcinego przepisu, bo jestem weganką. Matka się obraziła i milczy do dziś”
„Miałam już dość gotowania żurku i białej kiełbasy. Nie jestem kucharką, a mój przepis na Wielkanoc to wyjazd do Włoch”
„Miałam dość jedzenia taniej kiełbasy i zawalczyłam o siebie. Romanse ze staruchami to moja przepustka do luksusowego życia”
„Na rodzinnym grillu wybuchła płomienna awantura. Mąż ze złości skwierczał jak kiełbasa, a szwagier spalił buraka”
„Przy wielkanocnym obiedzie wyszła na jaw prawda o moim mężu. Zrobił się biały jak kiełbasa na stole”
„Po rozwodzie ubieram się w lumpeksach, a ser z dyskontu to luksus. Koleżanki ze mnie szydzą, ale ja się nie poddam”
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
„Codziennie przychodził do sklepu i badał każdego pomidora. Myślałam, że jest nieśmiały, a okazał się prawdziwym bohaterem”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa