Pleśniak
Przygotowanie: 40 minut
Pieczenie: 1 godzina
Porcja: 370 kcal
Składniki na 8 porcji

Opublikowano: 19.02.2007, 09:29
Reklama
● zamrożone kruche ciasto (ok. 1/2 kg)
● łyżka masła
● słoik dżemu z czarnej porzeczki
● 4 białka
● 2 łyżki kakao
● łyżeczka cukru
Ciasto rozmrozić, podzielić na 3 porcje. Jedną rozwałkować, wyłożyć nią blachę natłuszczoną masłem. Posmarować dżemem. Drugą część ciasta zetrzeć na tarce wprost na warstwę dżemu.
Z białek i cukru ubić sztywną pianę, posmarować ciasto. Pozostałą część ciasta zagnieść z kakao, zetrzeć na tarce wprost na pianę. Piec godzinę w temp. 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Na Wielkanoc chciałam zamówić święty spokój, ale rodzina nie zje żurku z dostawy. Dla nich to święta z plastiku”
19.04.2025, 18:30
Lifestyle
Jak rozsądnie gospodarować plastikiem? 7 prostych kroków, które warto wdrożyć już dziś!
Współpraca reklamowa
26.04.2021, 10:12
Szyj z Burdą
Owinięci w plastik, czyli toksyczne składniki w naszych ubraniach. Jak oczyścić szafę z toksyn?
19.08.2021, 19:16
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa