Placuszki serowe
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 290 kcal, dla 2 osób

Opublikowano: 31.05.2009, 10:00
Reklama
● 10 dag sera feta
● 25 dag różnych rodzajów sera żółtego (gouda, tylżycki, edamski, z ziołami)
● 2 cebule
● 2 jajka
● 2–3 łyżki mąki
● sól
● pieprz
● olej
Na tarce zetrzyj wszystkie rodzaje sera. Cebule obierz i posiekaj. Dodaj do sera, wbij jajka, wsyp mąkę, przypraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj na jednolitą masę (jeśli jest za rzadka, dodaj więcej mąki). Z masy formuj małe placuszki, smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na chrupiąco. Podawaj z sosem pomidorowym.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
17.01.2021, 09:00
Kuchnia
Placuszki bananowe Anny Lewandowskiej - moje kulinarne odkrycie z książki "Healthy Sweets by Ann"
03.11.2020, 18:24
12.06.2007, 15:08
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa