Placki ziemniaczane z grzybami
Przygotowanie: 45 minut
Duszenie: 30 minut
Porcja: 330 kcal

● 80 dag ziemniaków
● 1/2 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
● 5 dag startego sera żółtego
● 2 jajka
● sól, pieprz
Sos:
● 50 dag grzybów
● cebula
● łyżka masła
● po pół szklanki bulionu warzywnego i śmietany
● olej do smażenia
Sos: grzyby umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać grzyby, podlać bulionem i dusić 30 min. Doprawić solą, pieprzem i śmietaną.
Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z płatkami, serem i jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzany olej wkładać łyżką porcje ciasta, smażyć na rumiano.
Gotowe placki podawać składane po dwa, przełożone sosem.
Polecane
„Daniela zostawiła mnie dla starego grzyba z grubym portfelem. Żyłem na targowisku próżności”
„To ma być typowy męski wyjazd, a mój mąż błaga, bym jechała tam z nim? Emocje były jak na grzybach. Dosłownie”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa