Placek wiśniowo-czereśniowy
Przygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Pieczenie: 40 minut
Porcja: 390 kcal
Składniki na 6 porcji

Opublikowano: 11.07.2007, 15:01
Reklama
Ciasto:
Reklama
- szklanka (17 dag) mąki
- 10 dag masła
- 3 łyżki cukru pudru
- żółtko
- łyżka śmietany 12%
- sól
Owoce i masa:
- po 35 dag czereśni i wiśni
- 1/2 szklanki kremówki
- jajko
- 2 łyżki brązowego cukru
- tłuszcz do formy
Reklama
Ciasto: z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 min do lodówki.
Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę do tarty. Ponakłuwać widelcem, piec około 10 minut w temperaturze 200°C.
Wiśnie i czereśnie umyć, wydrylować, odstawić na 10 min, odlać sok. Jajko wbić do śmietany, dodać cukier, wymieszać. Osączone owoce układać na cieście. Zalać masą jajeczną. Piec 30 minut w temperaturze 180°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa