Placek śródziemnomorski
Przygotowanie: 35 minut
Porcja: 341 kcal

Opublikowano: 07.08.2008, 14:30
Reklama
Składniki na 8 porcji:
Reklama
- mrożone ciasto francuskie (ok. 400 g)
- 3 czerwone cebule
- 2 łyżki oliwy
- 5 pomidorów
- 250 g fety
- 2 jajka
- 3 łyżki tartej bułki
- 80 g kaparów
- suszone oregano i cząber
- sól
- pieprz
Reklama
Ciasto lekko rozmrozić. Cebule obrać, pokroić w cząstki. Podsmażyć na oliwie. Pomidory opłukać, przekroić. Fetę wymieszać z jajkami i tartą bułką. Posmarować nią ciasto. Obłożyć cebulą, połówkami pomidorów i kaparami. Posypać ziołami, solą i pieprzem. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Podawać na ciepło lub na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa