Pizza ziemniaczana
Przygotowanie: 25 min
Kaloryczność: 310 kcal
Dla 4 osób

SKŁADNIKI:
- cebula
- 30 dag wędzonej kiełbasy
- opakowanie purée ziemniaczanego
- olej
- puszka pomidorów
- 4 jajka na twardo
- suszona bazylia i tymianek
- 10 dag startego żółtego sera
- sól, pieprz
Cebulę obierz i potnij w plastry, zeszklij ją na łyżce oleju. Dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę, podsmaż razem. Purée przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, wyłóż purée, ugnieć łyżką, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Na wierzchu ułóż plastry kiełbasy i cebuli, pokrojone, wyjęte z zalewy pomidory i plastry jajek. Posyp przyprawami i serem. Patelnię przykryj i podgrzewaj na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Pokrój na porcje jak pizzę. Udekoruj świeżymi ziołami.
NASZA RADA: Pizza nabierze niepowtarzalnego smaku i aromatu, gdy purée wymieszasz z łyżeczką przyprawowej mieszanki włoskiej.
Polecane
„Włoski kochanek nawinął mi makaron na uszy. Gorący romans okazał się wstrętny jak odgrzewana pizza z mikrofali”
Aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami... Gdzie zjeść najlepsze? Daj się zabrać w kulinarną podróż!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa