Pizza z polenty
Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 15 minut
Porcja: 325 kcal

Opublikowano: 10.10.2006, 09:08
Reklama
Składniki na 6 porcji:
Reklama
- 2 szklanki kaszy kukurydzianej
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki masła
- 3 plastry szynki
- mały brokuł
- po 1/2 strąka papryki żółtej, czerwonej i zielonej
- łyżka suszonego oregano
- 2 łyżki prażonej cebuli
- sól
Reklama
Kaszę zalać 6 szklankami osolonego wrzątku. Gotować stale mieszając około 20 minut, aż kasza zgęstnieje. Dodać masło i parmezan, wymieszać. Masę przełożyć do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię dużym nożem. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, podzielić na różyczki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek i wraz z szynką pokroić na paski. Warzywa i szynkę ułożyć na kaszy. Zapiekać ok.15 minut w temp. 190°C. Posypać oregano i prażoną cebulą. Od razu podawać.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Na kempingu we Włoszech żona zrobiła scenę jak z kiepskiej telenoweli. Wstydzę się, że żyję z taką wrzaskliwą przekupką”
14.05.2025, 15:30
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa