Pikantna wieprzowina z porem i imbirem
Składniki na 4 porcje

Opublikowano: 03.06.2008, 08:00
Reklama
- 40 dag schabu środkowego
- 2 pory
- po łyżeczce mąki ziemniaczanej, imbiru i miodu
- 1/2 szklanki sosu sojowego
- gałka muszkatołowa
- olej
Reklama
Schab pokrój w kostkę. Sos sojowy, 5 łyżek wody i miód wymieszaj i zagotuj. Gorącym płynem zalej mięso, dodaj posiekany imbir, odstaw na 30 min. Mięso wyjmij z zalewy i usmaż. Pory oczyść, białe części pokrój, usmaż na oleju ze smażenia mięsa. Przełóż do rondla, wymieszaj ze schabem i zalewą, duś parę minut. Mąkę rozprowadź z wodą, wlej do mięsa, wymieszaj i zagotuj. Podawaj z ryżem i surówką.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Na ich weselu podawałam gorący rosół i pikantne tajemnice. Pan młody na noc poślubną zaprosił nie tylko żonę”
27.03.2025, 21:15
Historie
„Zrobiliśmy sobie z mężem przerwę od siebie. Ja wylewałam łzy, a on tęsknotę leczył w bardziej pikantny sposób”
21.11.2024, 13:15
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa