Piernik z polewą
Pyszny piernik w sam raz na świąteczny stół! Niepowtarzalny aromat Bożego Narodzenia w twoim domu.

- Naj
Opublikowano: 15.12.2009, 13:00
Reklama
● 10 dag masła
● 15 dag cukru
● 10 dag miodu
● 3 jajka
● 50 dag mąki
● sól
● łyżka kakao
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 10 dag gorzkiej czekolady
● 5 łyżek mleka
● przyprawa do piernika
Masło utrzyj z cukrem, miodem i żółtkami. Wymieszaj z mąką, solą, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekaną czekoladę, mleko, pianę z białek i przyprawę, wymieszaj. Masę przełóż do natłuszczonej i posypanej tartą bułka formy. Piecz 1 godz. w 180°C. Piernik oblej gotowa polewą, udekoruj gwiazdkami (np. kruchymi).
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama