Reklama

● cebula
● 1/2 pęczka szczypiorku
● 2 kajzerki
● 5 dag sera żółtego
● czerwona papryka
● 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
● 2 jajka
● łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
● sól
● pieprz
● olej i tarta bułka do formy
Cebulę obierz i razem ze szczypiorkiem drobno posiekaj. Bułki namocz, odciśnij. Ser pokrój w mała kostkę. Paprykę oczyść z nasion, umyj, osusz, potnij w kosteczkę. Mięso mielone włóż do miski, dodaj bułki, ser, jajka, cebule ze szczypiorem, paprykę, przyprawę, sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Keksówkę wyłóż folią aluminiowa, posmaruj olejem, posyp tartą bułką. Włóż mięso, wyrównaj wierzch, posmaruj olejem i oprósz bułką. Piecz 1 godz. w temp. 180°C. Podawaj pokrojoną w plastry, z frytkami i marchewką z groszkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama