Pieczeń faszerowana brokułami
Czas przygotowania 40 min
Porcja 245 kcal

Opublikowano: 16.05.2007, 13:58
Reklama
- 60 dag polędwicy wołowej
- cebula
- pęczek brokułów
- 3 łyżki masła
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Reklama
Polędwicę zamarynuj. Następnie osusz, przekrój wzdłuż (nie do końca). Cebulę zeszklij. Brokuły zblanszuj, różyczki rozgnieć widelcem, połącz z cebulą, dodaj sól, pieprz. Farsz rozłóż na mięsie (nie za dużo, żeby nie wychodził), złóż połówki, obwiąż nicią bawełnianą. Masło i olej rozgrzej, usmaż na nim polędwicę ze wszystkich stron. Przykryj i duś do miękkości.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Zamiast dać wnukowi truskawki, teściowa faszeruje moje dziecko cukierkami. Ta kobieta nie nadaje się na babcię”
29.06.2025, 21:00
Kuchnia
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
01.04.2022, 16:00
Gwiazdy
Mateusz Gessler zdradza swój przepis na faszerowane pomidory w stylu francuskim
Współpraca reklamowa
03.07.2020, 10:33
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa