Pianka owocowa
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 3 godziny
Porcja: 380 kcal
Składniki na 6 porcji

- 1/2 l śmietanki kremówki
- 1/2 szklanki (10 dag) cukru pudru
- opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżki żelatyny
- 4 łyżki syropu malinowego lub truskawkowego
- po szklance malin i i borówek amerykańskich
- świeża mięta lub melisa do dekoracji
Borówki opłukać, maliny przebrać. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać, by się dobrze rozpuściła, ostudzić.
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połączyć z syropem i schłodzoną żelatyną.
Szklaną salaterkę wyłożyć folią spożywczą. Nałożyć do niej połowę masy śmietanowej, wstawić na 15 minut do lodówki. Gdy lekko stężeje, wyłożyć borówki, przykryć 1/2 pozostałej masy, lekko zastudzić. Wyłożyć maliny, zalać resztą masy śmietanowej, zastudzić.
Wyjąć z formy, zdjąć folię, kroić na porcje, ozdobić listkami ziół.
Samoopalacz w piance zatrzyma lato na dłużej! Jak go aplikować, aby uzyskać najlepszy efekt?
Współpraca reklamowa
To jedyny sposób na zdrową opaleniznę. TOP 5 produktów samoopalających, które nie zostawiają smug i pielęgnują skórę
Przyjemność świąt z E.Wedel. Sprawdź czekoladowe bożonarodzeniowe przysmaki!
Współpraca reklamowa
Oczyszczanie cery suchej i wrażliwej: te 4 produkty nie powodują „ściągnięcia” i pieczenia skóry
Najlepsze perfumy gwiazd show-biznesu. Oto 9 bestsellerów, które zbierają świetne opinie internautek
Współpraca reklamowa
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa