Pepperoncini z sosem pomidorowym
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 15 minut
Porcja: 195 kcal
Składniki na 4 porcje

Opublikowano: 20.09.2007, 07:24
Reklama
● 60 dag zielonej papryczki pepperoncini
● 4 łyżki oliwy
● ząbek czosnku
● 5 listków świeżej bazylii
● 30 dag pulpy pomidorowej
● 2 łyżki octu z białego wina
● łyżka oregano
● sól, pieprz
Czosnek obrać, posiekać. Papryczki umyć i osuszyć. Na patelni podgrzać oliwę. Włożyć czosnek i bazylię, krótko smażyć, dodać nieobrane strąki papryki.
Smażyć na średnim ogniu, stale mieszać. Dodać pulpę pomidorową i wlać ocet. Przyprawić oregano, solą i pieprzem. Gotować jeszcze 10 minut na średnim ogniu. Smakuje z grillowanym mięsem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Gdyby nie zupa pomidorowa, dalej klepałabym biedę. Teraz mam fortunę, męża i dostatnie życie”
12.12.2023, 13:15
Historie
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
28.04.2025, 22:00
Loading...