Pasztet pod kołderką z żurawiny
Święta to wspaniała okazja, żeby się wykazać kunsztem kulinarnym. Produkty z Krakowskiego Kredensu pomogą ci przygotować pyszne, pełne elegancji i wyjątkowego smaku potrawy.

Opublikowano: 26.12.2014, 08:03
Reklama
PORCJA: 407 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut
NA 10 PORCJI
Reklama
- ok. 1 kg Pasztetu z borowikami Nadleśniczego Niepołomickiego Krakowski Kredens
- 3 łyżki żelatyny
- 100 g świeżej żurawiny
- 1/2 szklanki gorącego bulionu lub wody
Reklama
Żurawinę opłukać, dobrze osączyć. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie lub wodzie. Wystudzić. Wstawić do lodówki. Tężejącą galaretą zalać żurawinę. Dobrze wymieszać. Pasztet włożyć do podłużnej blaszki. Na wierzchu ułożyć żurawinę. Wstawić na 50–60 minut do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Wielkanoc zamieniła się w konkurs na najlepszy pasztet. Mój wegański przepis musi wygrać z tłustą breją teściowej”
08.04.2025, 16:30
Historie
„Trochę mnie poniosło i zdradziłam męża. Jednorazowa przygoda zrobiła z mojego małżeństwa pasztet”
05.04.2025, 13:15
Historie
„Wielkanoc zamieniła się w konkurs na najlepszy pasztet. Mój wegański przepis musi wygrać z tłustą breją teściowej”
08.04.2025, 16:30
Historie
„Trochę mnie poniosło i zdradziłam męża. Jednorazowa przygoda zrobiła z mojego małżeństwa pasztet”
05.04.2025, 13:15
Historie
„Mąż kupował sobie drogie gadżety, a dzieci karmił pasztetem z promocji. Mamy jeść stary chleb kosztem jego zachcianek”
18.04.2025, 14:30
Historie
„Ten sknera kupował tani pasztet i szary papier toaletowy. Musiałam jeść margarynę, bo masło to dla niego fanaberia”
13.04.2025, 16:30
Historie
„Mój były mąż jada francuskie pasztety, a ja w lodówce mam tylko światło. Nie interesują go nawet własne dzieci”
10.06.2025, 19:15
Historie
„Kupowała pasztet w aluminium, a ja najdroższe frykasy. Dałem jej 300 złotych, rzuciła mi je w twarz”
21.04.2025, 17:00
Historie
„Moja była teściowa to złota kobieta, traktuje mnie jak córkę. Nie znosi nowej synowej i jej wegetariańskiego pasztetu”
20.04.2025, 07:15
Historie
„Wielkanocny zajączek nie miał litości. Mąż wywinął numer, a moje małżeństwo zmieniło się w jeden wielki pasztet”
07.04.2025, 21:30
Historie
„Kumpel zabrał mnie na majówkę pod namiot. Liczyłam, na czułości pod śpiworkiem, ale się nie doczekałam”
04.05.2025, 17:15
Historie
„Mój mąż ma uczucia jak kloc granitu. Szczytem czułości, na jaki mogę liczyć z jego strony, jest kanapka z pasztetem”
01.08.2024, 22:00
Historie
„Mąż z emigracji wrócił w dębowej trumnie. Zostałam sama z wysokim kredytem i nasionkiem kiełkującym pod sercem”
28.04.2025, 19:15
Historie
„Po bankructwie zostałem z niczym. Nocowałem pod mostem, ale jedno przypadkowe spotkanie zmieniło mój los”
22.05.2025, 21:00
Historie
„Romantyczny wypad pod namiot zamienił się w koszmarny survival. Wyjechałam z ukochanym, a wróciłam sama”
12.05.2025, 17:15
Historie
„Koleżanka bredzi, że je tani pasztet, a kupiła sobie buty za 5 stówek. To na to poszły moje pieniądze?”
14.04.2025, 16:30
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa