Papryka Santorini

Opublikowano: 20.03.2005, 18:40
Reklama
- 5 papryk
- 10 dag sera feta
- 5 dag tłustego białego sera
- ogórek
- łyżka czarnych lub zielonych oliwek
- ząbek czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżka jasnego octu winnego
- sól, pieprz, bazylia
Reklama
4 papryki umyć, Ściąć wierzchy (zachować), usunąć pestki. Ogórek opłukać. Jedną paprykę, ogórek i oba sery pokroić w kostkę, włożyć do salaterki, dodać oliwki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z octem winnym, czosnkiem i 1/2 łyżeczki soli. Przyprawić bazylią i pieprzem. Pokrojone warzywa i ser polać sosem, wymieszać.
Wydrążone papryki ułożyć na talerzu, napełnić sałatką i przykryć wierzchami.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa