Pancakes
Amerykańskie naleśniki. Małe, puszyste i niezwykle smaczne!

Opublikowano: 21.11.2014, 14:30
Reklama
Składniki na porcje dla dwóch osób:
Reklama
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 łyżki cukru
- 1 szklanka maślanki (lub3/4 szklanki mleka)
- 1 jajko
- łyżka oleju
- szczypta soli
- olej do smażenia
Reklama
Mąkę przesiewamy do miski, mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy maślankę, jajko, olej i sól i wszystko miksujemy na gęste ciasto.
Pancakey wylewamy na patelnię, powinny mieć małą średnicę około 12 cm. Smażymy na małym ogniu, powinny wyrosnąć i zarumienić się.
Podajemy z syropem klonowym lub dżemem, konfiturą, miodem, owocami czy cukrem pudrem.
Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa