Owoce zapiekane w biszkpocie
Przepis na owoce zapiekane w biszkopcie. Pomysł na pyszny i zdrowy deser.

SKŁADNIKI:
● masło do formy
● 8 winnych jabłek (antonówka, reneta)
● 4 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub borówki
● 3 jajka
● 8 dag cukru
● 1/4 kostki masła
● 4 łyżki śmietany
● 6 dag mąki
Naczynie do zapiekania posmaruj masłem. Jabłka opłucz, obierz, przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne. Do środka owoców nałóż porcję dżemu porzeczkowego. Tak przygotowane jabłka ułóż w naczyniu. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj stopione masło, śmietanę, przesianą mąkę, ubitą z białek pianę, wymieszaj delikatnie. Ciastem przykryj jabłka w naczyniu. Zapiekaj 40 min w temp. 180°C.
Polecane
„Żona powiadomiła mnie o ciąży, ale zapomniała wspomnieć, że to dziecko kochanka. Wychowywałem owoce jej zdrady ”
„Kupiłem rower w promocji, żeby nie zgnuśnieć na kanapie. W gratisie dostałem Grażynę i motylki w brzuchu”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa