Omleciki
Przygotowanie: 15 minut
Smażenie: 10 minut
Porcja: 330 kcal
Składniki na 2 porcje

● 4 jajka
● 4 łyżki mąki
● łyżka cukru
● 2 łyżki mleka
● konfitury
● masło do smażenia
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Żółtka wymieszać z mlekiem, połączyć delikatnie z pianą i z mąką.
Na patelni rozgrzać masło, włożyć połowę masy. Smażyć na małym ogniu aż się zrumieni spód, delikatnie przewrócić na drugą stronę. Dosmażyć pod przykryciem.
Tak samo usmażyć drugi omlecik. Podawać z konfiturami. Można też ozdobić wisienkami i kleksem bitej śmietany.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa