Do mąki wbij jajka, posól, wymieszaj. Dolewaj powoli mleko i mieszaj, aż ciasto zyska konsystencję śmietany. Wstaw je na godzinę do lodówki. Sparz pomarańczę, zetrzyj skórkę, wsyp do rondelka. Wyciśnij i dodaj sok, 1/2 kostki masła i 1/2 likieru. Podgrzej, by masło się rozpuściło. Wsyp 6 łyżek cukru, wymieszaj. Do ciasta dodaj rozpuszczoną 1/4 kostki masła, wymieszaj, na reszcie masła usmaż naleśniki. Przełóż je na talerz. Na patelnię wlej nieco sosu pomarańczowego, podgrzej w nim każdy naleśnik osobno. Złóż naleśniki na 4 części, na talerzu podlej odrobiną alkoholu i podpal. Serwuj płonące.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Do mąki wbij jajka, posól, wymieszaj. Dolewaj powoli mleko i mieszaj, aż ciasto zyska konsystencję śmietany. Wstaw je na godzinę do lodówki. Sparz pomarańczę, zetrzyj skórkę, wsyp do rondelka. Wyciśnij i dodaj sok, 1/2 kostki masła i 1/2 likieru. Podgrzej, by masło się rozpuściło. Wsyp 6 łyżek cukru, wymieszaj. Do ciasta dodaj rozpuszczoną 1/4 kostki masła, wymieszaj, na reszcie masła usmaż naleśniki. Przełóż je na talerz. Na patelnię wlej nieco sosu pomarańczowego, podgrzej w nim każdy naleśnik osobno. Złóż naleśniki na 4 części, na talerzu podlej odrobiną alkoholu i podpal. Serwuj płonące.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.