Naleśniki biszkoptowe
Przepis na naleśniki biszkoptowe.
Przygotowanie: 35 min, kaloryczność 210 kcal, dla 4 osób

- Naj
● 3 jajka
● szklanka mleka
● 1/3 szklanki wody
● 3 łyżki cukru pudru
● skórka otarta z 1/2 cytryny
● sól
● łyżka masła
● 25 dag maki
● olej
● 1/2 kg truskawek
● gotowa bita śmietana
● cukier waniliowy
● listki mięty
W blenderze zmiksuj żółtka z mlekiem, wodą, 2 łyżkami cukru pudru i skórką z cytryny. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodaj stopione masło, mąkę, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Delikatnie połącz z białkami. Usmaż pulchne naleśniki na gorącym oleju. Truskawki opłucz, osusz, oderwij szypułki, pokrój na cząstki, wymieszaj z bitą śmietaną. Masą napełnij naleśniki, złóż na pół, posyp resztą cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, udekoruj miętą. NASZA RADA: Z naleśników możesz też zrobić tort: truskawki zmiażdż widelcem, wymieszaj z cukrem i gęstą śmietaną (lub serkiem waniliowym). Masą przekładaj ułożone jeden na drugim naleśniki. Wierzch posyp cukrem pudrem lub posmaruj masą truskawkową.
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa