Mąkę i drożdże przesiać do miski. Wlać 3 łyżki oliwy i 300 ml ciepłej wody. Zagnieść ciasto. Posmarować je częścią pozostałej oliwy. Odstawić na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Szpinak odcisnąć. Rukolę i bazylię posiekać. Pomidory pokroić w kawałki. Mozzarellę pociąć w kostkę. Razem z rukolą, bazylią i pomidorami dodać do szpinaku. Wymieszać. Do-prawić solą i pieprzem. Ciasto zagnieść. Podzielić na 2 części – większą i mniejszą. Większą rozwałkować. Wylepić nią posmarowaną resztą oliwy tortownicę. Obłożyć nadzieniem. Pozostałe ciasto rozwał-kować. Przykryć nim nadzienie. Boki zlepić, zwilżając brzegi ciasta wodą. Piec ok. 30 minut w 220°C.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
porcja: 481 kcal przygotowanie: 25 minut na 6 porcji:
Reklama
450 g białej mąki chlebowej
10 g suszonych drożdży
4 łyżki oliwy
300 g rozmrożonego szpinaku
100 g rukoli
kilka listków bazylii
120 g suszonych pomidorów w oleju
250 g mozzarelli
sól
pieprz
Reklama
Mąkę i drożdże przesiać do miski. Wlać 3 łyżki oliwy i 300 ml ciepłej wody. Zagnieść ciasto. Posmarować je częścią pozostałej oliwy. Odstawić na ok. 1,5 godziny do wyrośnięcia. Szpinak odcisnąć. Rukolę i bazylię posiekać. Pomidory pokroić w kawałki. Mozzarellę pociąć w kostkę. Razem z rukolą, bazylią i pomidorami dodać do szpinaku. Wymieszać. Do-prawić solą i pieprzem. Ciasto zagnieść. Podzielić na 2 części – większą i mniejszą. Większą rozwałkować. Wylepić nią posmarowaną resztą oliwy tortownicę. Obłożyć nadzieniem. Pozostałe ciasto rozwał-kować. Przykryć nim nadzienie. Boki zlepić, zwilżając brzegi ciasta wodą. Piec ok. 30 minut w 220°C.
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.