Mus kawowo-czekoladowy
Przygotowanie: 45 minut
Oczekiwanie: 2-3 godziny
Porcja: 360 kcal
Składniki na 8 porcji

● po tabliczce kawowej i gorzkiej czekolady (po 10 dag)
● po 4 łyżki mocnej kawy i rumu
● 2 łyżeczki rozpuszczalnej kawy w proszku
● 5 łyżek cukru
● 4 żółtka
● 2 białka
● 2 szklanki śmietany kremówki
● opakowanie cukru waniliowego
● szczypta soli
Obie czekolady stopić. Żółtka zmiksować z naparem kawy i kawą rozpuszczalną, rumem i 2 łyżkami cukru. Mieszając, wlewać płynną czekoladę, ostudzić.
Białka ubić z resztą cukru i szczyptą soli. 3/4 śmietany ubić, wymieszać z masą czekoladową. Dodać pianę, delikatnie połączyć.
Krem włożyć do 8 szklanek, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Resztę kremówki ubić z cukrem waniliowym. Dopełnić szklanki z kremem, ew. posypać kawą.
Przyjemność świąt z E.Wedel. Sprawdź czekoladowe bożonarodzeniowe przysmaki!
Współpraca reklamowa
Lekki tort dla dzieci – czekoladowy lub śmietankowy. Łatwe i sprawdzone przepisy idealne na urodziny, Dzień Dziecka i wiele innych okazji!
Peeling kawowy, solny czy z cukru? 5 sprawdzonych kosmetyków, które błyskawicznie wygładzą i ujędrnią skórę
Ekspres kolbowy czy automatyczny? Sprawdź, który lepiej spełni Twoje kawowe oczekiwania
Współpraca reklamowa
Dyniowa nutella - szybki przepis na pyszny krem czekoladowy. Możesz objadać sie bez wyrzutów sumienia!
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa