Mufiny z porzeczkami
Prosty przepis na pyszne mufinki z porzeczkami. Pokochasz te babeczki!

Opublikowano: 29.04.2014, 07:23
Reklama
Składniki:
Reklama
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- pół szklanki cukru
- kubek 250 gram jogurtu naturalnego
- pół szklanki oleju
- 250g czerwonych porzeczek
- cukier puder do posypania
- forma na mufiny lub papilotki do pieczenia
Reklama
Jaja, cukier, olej i jogurt wymieszać, utrzeć. Dodac mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Ciasto powinno być lekko płynne, nie może być zbyt gęste. Nagrzać piekarnik do 185 stopni. Nałożyć po porcji ciasta do papilotek, na wierzchu posypać porzeczkami. Piec około 20 minut na złoty kolor. Udekorowac cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa