Mufinki z szynką i serem
Przygotowanie: 25 minut
Pieczenie: ok. 25 minut
Porcja: 320 kcal
Składniki na 8 sztuk

● 1 i 3/4 szklanki (30 dag) mąki
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
● jajko
● szklanka mleka
● 7,5 dag masła
● 10 dag pieczonej szynki
● 10 dag żółtego sera
● sól, szczypta cukru, gałka muszkatołowa
Szynkę i ser pokroić w kostkę. Natłuścić foremki do mufinek i rozgrzać piekarnik do 190°C.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem oraz gałką muszkatołową. Osobno wymieszać mleko z roztrzepanym jajkiem oraz ze stopionym i lekko schłodzonym masłem.
Połączyć mąkę z mokrymi składnikami, szybko wymieszać, dodać szynkę i ser. Ciastem napełnić 12 foremek do 3/4 wysokości i piec ok. 25 minut.
Polecane
„Po rozwodzie ubieram się w lumpeksach, a ser z dyskontu to luksus. Koleżanki ze mnie szydzą, ale ja się nie poddam”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa