Muffinki warzywne
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 30 minut
Sztuka: 108 kcal

Składniki na 12 sztuk
● „Zupa wiejska” HORTEX Ortika (45 dag)
● łyżka masła
● cebula
● 2 łyżki oleju
● 5 jajek
● 1/2 szklanki mleka
● 2 łyżki natki pietruszki
● łyżeczka suszonego tymianku
● sól, pieprz
● tłuszcz do foremek
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mieszankę zupy wiejskiej (bez rozmrażania) i smażyć, aż warzywa lekko zmiękną, a boczek się przyrumieni. Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać natkę, tymianek, sól i pieprz.
Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem. Każdą wypełnić podsmażoną mieszanką i zalać do 3/4 wysokości masą jajeczną.
Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C. Upieczone wyjmować z foremek po 10 minutach.
Polecane
„Jagodowe babeczki synowej wyglądały z katalogu. Wiedziałam, że cos knuje, bo ta dziewucha przypala nawet wodę na herbatę”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa